Stefan

Stefan este un tanar arhitect, stilat si fotogenic. Stand noi de vorba vrute si nevrute, ne-a venit ideea unei sedinte foto. El stiind de pasiunea mea pentru fotografie, eu vazand oportunitatea unei sedinte foto cu un personaj masculin, sesiunea foto s-a concretizat cateva zile mai tarziu, intr-o zi de inceput de noiembrie in care am avut la dispozitie cateva ore (vreo 3) in care eu si Jo am tras cateva cadre pe care vi le prezentam mai jos.

 

Off-road, JCI PLAY 4×4

120 de participanti si parteneri au trăit aventura JCI PLAY 4×4 editia a IV-a “Comoara Dacilor”

 

JCI Constanta ( http://jciplay.net/4×4/jci/ ), Asociatia “Off-road in Dobrogea” (http://www.offroadindobrogea.ro/ ), Active Training ( http://www.active-training.ro/ )si Asociatia “Romania-Dacia Casa Noastra” (http://casanoastra-romania-dacia.blogspot.ro/2011/05/asociatia-romania-dacia-casa-noastra.html )a organizat editia a IV-a,  a evenimentului JCI PLAY 4×4, “COMOARA DACILOR”, avand ca scop principal de a face off-road business networking si scop secundar de a strange foduri din donatii pentru “Umanitara de Craciun 2012”.

Cei 120 de participanti si 45 de masini 4×4 au fost împărtiti în sapte echipe si au plecat în coloană din fata Muzeului de Istorie Natională si Arheologie Constanta din Piata Ovidiu spre Cetatea Capidava. Prin evenimentul JCI PLAY 4×4 editia a 4-a „Comoara dacilor” participantii, oameni activi din mediul de afaceri constăntean, au parcurs în mod organizat traseul Constanta – Năvodari – Lacul Tasaul – Piatra – Palazu Mic – Gura Dobrogei – Târgusor – Mireasa – Gălbiori – Băltăgesti – Capidava. Ghidati de informatiile din road-book, participantii au descoperit si au admirat comorile Dobrogei, oferite de natură si istoria locurilor vizitate.

Foto-Focus a avut placerea sa fie partener al acestui eveniment, incercand sa surprinda atmosfera.

Parcurgem rapid digul dintre Lacul Tasaul si Canalul Midia, traversand Cariera de piatra de la localitatea Piatra si facem primul popas, imortalizand si fauna de tot felul.

Continuand drumul pe valea raului Casimcea, trecand pe langa pestera “Liliecilor” si pestera “La Adam”, ajungem in satul Mireasa la cismeaua de piatra, unde se afla o placa ce pastreaza versete din Coran, scrise cu litere din alfabetul arab. Aici are loc prima “noroiala”.

Rapele de la Galbiori au constituit urmatorul obstacol in calea convoiului off-road. Cuplam 4×4, urcam malurile abrupte (numite coltane), dupa care ne asteapta un loc de “balaceala”.

Am avut si spectatori  bastinasi uimiti de convoiul alcatuit din cele 45 de masini care mai de care mai impunatoare.

Iata-ne ajunsi la Capidava, punctul terminus al aventurii noastre , dar nu pentru mult timp.

Capidava, “cetatea de la cotitura” in limba getilor, este una dintre cele mai vechi fortificatii geto-dacice de pe cursul Dunarii. Cetatea a fost construita chiar la cotul Dunarii, loc care permitea comunicatia intre dacii din Dobrogea si cei din Campia Munteana.

Cetatea, pozitionata chiar la intersectia drumurilor comerciale si a rutelor fluviale, a fost unul dintre punctele principale din linia de aparare de pe cursul Dunarii, dar si o baza navala pentru ambarcatiunile militare ale Imperiului Roman.

Acolo minunatele preparate raw-vegane oferite de catre Forte Life, ne asteptau alaturi de ceaunele sfaraind cu bors de peste pline-ochi.

Cu burtile pline am plecat la “lupta”.“Olimpiada Dacilor”- o competitie plina de suspans, adrenalina si distractie, pe care o putem considera cea mai veche…datata istoric. Reinviem  astfel spiritul luptatorilor Daci, stabilim strategii si ne punem in valoare abilitatile si aptitudinile pentru a izbuti pe drumul spre comoara. Trairi istorice pe taramuri dacice!

Sleiti de puteri in urma “jocurilor antice” am revenit in secolul al-XX-lea la bordul masinilor ce ne asteptau pentru o ultima escapada pe noroi, in apropiere de Topalu. Nu a fost o simpla joaca, ci una incarcata de adrenalina, cu trolieri in repetate randuri, motoare calate si amortizoare rupte. Numai intunericul ne-a oprit din extazul ce ne cuprinsese.

La sfârsitul zilei ne-am întors cu totii la Capidava în Tabăra DANAIS – proiect al Asociatie “România – Dacia Casa Noastră, unde ne astepta un minunat foc de tabără si cina (mâncare de cartofi la ceaun, salata din muraturi si sarmale vegetariene oferite de Forte Life. În acest timp, organizatorii au calculat punctajele pe echipe în urma efectuării probelor si fiecare echipă a obtinut indicii pentru găsirea comorii. Echipa numărul 4 a descoperit cufărul plin de premii oferite cu generozitate de catre cei 61 de parteneri ai evenimentului. Momentul inedit a fost marcat cu artificii de scenă.

Am plecat obositi, dar fericiti si cu gandul la urmatorul eveniment off-road “Umanitara de Craciun 2012” ce va avea loc pe data de 22.12.2012, iar următorul eveniment JCI PLAY 4×4 se anuntă in aprilie-mai 2013. Cei care sunt interesati de acest eveniment si alte activităti similare pot scrie pe adresa 4×4@jciconstanta.ro.

Cris si Andra

Aceasta sedinta foto s-a ivit in urma dorintei Andrei de a-i face un cadou Cristinei.

Dorinta lor a fost de a face aceasta sesiune  intr-un depou feroviar. Am gasit locatia si am pornit increzatori spre locul cu pricina. Ajunsi acolo elanul ne-a fost taiat brusc de domnul ce s-a protapit in fata masinii noastre, emanand un nor dens de vapori de alcool, ce ne-a dat de inteles ca ar trebui sa cotizam “de-o bere”. Am rezolvat problema si am capatat accesul. Nu ne-a permis totusi sa escaladam vagoanele.

Nefiind foarte satisfacuti de restrictiile cu pricina, am hotarat sa schimbam locatia cat inca era lumina buna. Asa ca am pornit rapid catre Parcul Tabacariei, unde am apucat sa mai tragem cateva cadre pana cand intunericul s-a asternut usor.

Se zice ca orice gest frumos pe care-l faci, ti se intoarce. Asa ca am surprins-o si pe Andra in cateva ipostaze ad-hoc.

Si pentru a va capta atentia, va spunem doar ca urmatorul articol de pe blog nu va avea ca protagonista o domnisoara.